Velkommen!

Mit navn er Nikita Mariager og jeg er personen bag 9Kita.dk. Jeg er 22 år og bosat i Århus. Jeg har altid været kreativ så længe jeg kan huske. Siden jeg var helt lille, har det kreative været min yndlingsbeskæftigelse. alt fra perleplader, tegninger til syning og strik i fritidsklubben efter skole. Jeg startede med at hækle, da jeg var 21 år gammel. Jeg havde tidligere ønsket at lære det og havde købt en billig hæklenål og et par bundter garn i Kvickly, men kunne ikke helt fange fidusen ved, det ud fra videoer på YouTube…

Et års tid senere startede jeg en HF på Aarhus HF og VUC, også her havde jeg det kreative i fokus og valgte derfor billedkunst som valgfag. En af mine klassekammerater tager en dag en bog frem med et hæklet bogmærke. Det var det sødest jeg længe havde set og hun tilbød at vise mig det basale, og hækleriet tog hurtigt fart derfra. Det første jeg nogensinde hæklede var en lyserød blæksprutte, (som min mor i øvrigt stadig har siddende på hendes kontor.) Den er ikke særlig pæn, men stolt var jeg, og grebet af hækleverdenen. 

Jeg startede med at lave hæklehjælperen, da jeg selv elsker at hækle små projekter og opbevarede mit i gangværende projekt i en toilettaske, og tænkte at det måtte kunne gøres smartere. Derfor gik jeg i gang med at købe stof og sy tasker. Efter mange forsøg og modeller blev hæklehjælperen til det den er i dag.